Tizenegy kutató vehetett át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Magyarország köztársasági elnöke által adományozott elismerést a Magyar Tudományos Akadémia székházában. A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét és lovagkeresztjét Pálinkás József, az MTA elnöke adta át a tudósoknak.

Nyolc kutató eredményeit ismerték el a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével.

„A kitüntetés hírére gondolataimban az életemet és munkásságomat meghatározó, a csak felelősségteljesen és alázattal végezhető kutatói és oktatómunka, valamint a közösség szolgálatára példát adó mestereim, Pócza Jenő, Cornides István, Faragó Péter és Selényi Pál idéződött fel. A díj nemcsak nekem szól, hanem mindazoknak a munkatársaimnak is, akik az évtizedek során, akár ellehetetlenült körülmények között és anyagi hátrányok ellenére is vállalták az elmélyült műhelymunkát” – nyilatkozta az mta.hu-nak Barna B. Péter, az MTA doktora. Az MTA Természettudományi Kutatóközpont professor emeritusa az anyagtudományban a vékonyrétegek növekedési jelenségeinek, valamint a szerkezet és a tulajdonságok kapcsolatának kutatása során elért kiemelkedő eredményeiért, iskolateremtő tevékenységéért a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át.

Megjelent: 2013. 03. 14; mta.hu

A teljes közlemény itt olvasható: http://mta.hu/mta_hirei/nincs-nagyobb-tisztesseg-allami-kitunteteseket-adott-at-az-mta-elnoke-131530/