Tizennyolc fiatal kutató vehette át az Akadémiai Ifjúsági Díjat az MTA Székházában, szakterületüket tekintve a legkülönbözőbb kutatási témák képviselői. Van köztük a magyar honfoglaláskori díszítőművészetet tanulmányozó régész, a szénnanocsövek tulajdonságát vizsgáló fizikus, valamint a mezőgazdasági területek termékenységbecslését műholdas és felszíni mérések alapján végző talajtani szakember. A Magyar Tudományos Akadémia kutatóközpontjaiban és kutatócsoportjaiban dolgozó fiatal tudósok elismerését Lovász László elnök és Török Ádám főtitkár adta át.

Az akadémiai elismerést kapta Varga Zoltán, az MTA Természettudományi Kutatóközpont Anyag- és Környezetkémiai Intézet tudományos főmunkatársa a „Mesterséges liposzómáktól az extracelluláris vezikulákig: szerkezet és biodisztribúció” című pályamunkájáért.

Az élettudományok területén Dobson Lászlót, az MTA Természettudományi Kutatóközpont Enzimológiai Intézet tudományos segédmunkatársát a transzmembránfehérjék alacsony felbontású szerkezetének kutatásáért díjazták.

A teljes hír elovasható az MTA honlapján.