A Magyar Pszichológiai Szemle a 4. helyen az Akadémiai Kiadó 47 lapja között olvasottságban a kiadó 2022-re vonatkozó jelentése alapján (2021-ben 5. hely)

A lapban megjelenő cikkeket sok ezren olvassák, és az olvasók száma folyamatosan növekszik.  2022-ben 95 796 megtekintés volt, ami emelkedést jelent az előző évhez képest. A lapot nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is olvassák. Több mint 1500 megtekintés volt az év során Romániából, több mint 1000 az USA-ból, 250 és 400 közötti Szlovákiából, Angliából, Németországból, Írországból, 100 és 250 közötti Szerbiából, Ausztriából, Indiából, Svédországból, Ausztráliából, Ukrajnából, Franciaországból és Olaszországból. Mivel a lap rendelkezik angol nyelvű absztrakttal és a Scopus-ban indexelve van, egyre többen nem magyar anyanyelvűek is érdeklődnek a cikkek iránt!

A Magyar Pszichológiai Szemle a társas médiában is nagyon kiemelten szerepelt. A Facebook megosztások tekintetében a lap a 2. helyen áll, a Research Gate megosztások terén a 8. helyen, a LinkedIn megosztások tekintetében pedig a 10. helyen a kiadó folyóiratai között.

Immár hagyománnyá vált a lap életében a megelőző év tematikus különszáma bemutatójának megszervezése. A 2021-es Tehetség különszám (Révész György szerkesztésében) online bemutatójára 2023. év elején került sor. A tematikus szám szerzői egyenként bemutatták a tanulmányaikat és ezeket élénk érdeklődés kísérte, az eseményen közel 100 résztvevő volt jelen folyamatosan.

A Magyar Pszichológiai Szemle 2022-es tematikus száma az evolúciós pszichológia témájában Bereczkei Tamás (Pécsi Tudományegyetem) szerkesztésében empirikus tanulmányokon keresztül mutatott rá olyan társadalmi és pszichés jelenségekre, mint a csoportközi együttműködések, a mozaikcsaládokon belüli kapcsolatok, az elsődleges érzelmi vonások, valamint a szerelem.

A Magyar Pszichológiai Szemle főszerkesztője Dr. Fülöp Márta, a szerkesztőbizottság elnöke Dr. Molnár Márk, titkára Saád Judit.