Együttműködési megállapodást kötött a Teradata Magyarország és a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja. Az együttműködés célja az, hogy növelje az idegrendszeri betegségek diagnózisának pontosságát, és végső soron a betegek kezelésének hatékonyságát.

Megjelent: MTA Hírek, 2015. január 22.

Teljes cikk itt olvasható: http://mta.hu/mta_hirei/a-vilag-egyik-legnagyobb-adatelemzo-cegenek-szuperszamitogepei-tamogatjak-a-magyar-agykutatok-munkajat-135697/


További megjelenés: Computerworld , 2015. január 22.

Együttműködik az MTA és a Teradata

Együttműködik az MTA és a Teradata – A neurológiai betegségek területén fog össze a Teradata Magyarország és a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja. – A Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja (MTA TTK) és a Teradata Magyarország – a Teradata Corporation adatmenedzsment, -elemzés és marketing alkalmazásokkal foglalkozó nemzetközi vállalat regionális irodája – a mai napon bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a legújabb adatelemzési megoldások alkalmazására a neurológiai betegségek okainak és kezelésének kutatása terén. 

Szuperszámítógépen végzik ezentúl az adatelemzést a magyar agykutatók (01.22) mti.hu]
Szuperszámítógépet kapnak magyar agykutatók (01.22) index.hu]