Ulbert István, Barthó Péter és Mátyás Ferenc az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet három kutatója az Innoteka riporterével beszélgetett a Nemzeti Agykutatási Program (NAP) keretében végzett kutatásaikról.

Az interjú során Ulbert István beszámolt arról, hogy kutató­cso­port­jával a mikro-elektro­mecha­nikai technológia segítségével olyan polimer alapú multielektródokat fejlesztett ki és tesztelt, melyek az agyfelszín alól nagy pontossággal képesek jeleket regisztrálni. Barthó Péter a NAP-B Alvási Oszcillációk Kutatócsoport vezetője,  eddig elért munkájukról és az alvási oszcillációk kialakulásáról és funkcionális jelentőségükről nyilatkozott. Mátyás Ferenc, a Hálózat és Viselkedés Neurobiológiai Kutatócsoport vezetője beszámolt, hogy miként keresik a választ arra, hogy hogyan szabályozza agyunk az egyes viselkedésformák kialakulását.

Az interjú az Innoteka honlapján olvasható

Nemzeti Agykutatási Program további eredményeiről valamint Ulbert István által vezetett bionikai szenzor­fejlesztéssel foglalkozó projekt eredményeiről az Innotéka Epilepsziakutatás című cikkében is olvashat.