Várpalota – B. Kiss Bálint, a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola XI. B gimnáziumi osztály tanulója a 23. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny második fordulójába jutott az általa tervezett és elkészített eszközzel.

Szeretném megemlíteni Molnárné dr. László Andrea nénit, akitől a pályázati kiírást is kaptam. Szintén az ő segítségével és buzdításával jutottam el a 2013-as Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpont (MTA TTK) MFA nyári iskola táborába. Aki valamilyen technológia iránt érdeklődik, annak ez a tábor maga a paradicsom. A nanotechnológiától kezdve rendkívül sok kutatási területtel foglalkoznak. A csillebérci kutatóközpont olyan hely, ahol az ország legnevesebb kutatói közül mindenki szívesen fogad.

Ezért mondtad, hogy egy kalap alá kerültél Bársony Istvánnal, az MFA igazgatójával?- Ezt valóban szó szerint kell értelmezni, a tábor rendkívül lelkes vezetője, Daróczi Csaba mindent megtett, hogy mindenhova eljussunk, minden intézetben minél több kutatóval találkozzunk, és kötetlenül, nyugodtan elbeszélgethessünk. Így esett egy alkalommal, hogy olyan jeles személyiségekkel is, mint Bársony István professzor úr egymás mellett ültünk a tábortűznél. Természetesen a nyársam kiizzítását látva egyből az anyagszerkezet változásaira hívta fel a figyelmemet, majd egyszer csak lekapta a szerencsekalapom, és felpróbálta. Ott ismerkedtem meg Dr. Kertész Krisztiánnal, akit a mostani pályázatomhoz témavezetőnek kértem fel. Nagy örömömre elfogadta és nagy segítőkészséggel, sok hasznos tanáccsal, biztatással segíti munkámat.

Teljes cikk itt olvasható: http://veol.hu/tudomany/apaboard-egy-diak-innovacioja-1616385

Megjelent: veol.hu , 2014. április 15.