Bogn
ár Zsolt (SzKI), Rozsnyik Szabolcs (AKI), Vámi Tamás Álmos (AKI és MFA),  volt nyári kutatótáboros diákok tartottak színvonalas előadást az MTA MTÜ InnoDiák Fórumon 2013. november 5-én.

A fiatalok üdvözölték az MTÜ Kutatóhelyek tárt kapukkal, illetve a Kutatók Éjszakája vagy az MTA TTK nyári táboraihoz  hasonló kezdeményezéseket, amelyeken az érdeklődő diákok bepillanthatnak a kutatóműhelyek egyébként zárt világába, és személyes tapasztalatokat szerezhetnek a tevékenységükről. Egyetértettek abban is, hogy valamennyien hazai kutatói pályára készülnek. A tehetséggondozásban az iránta elhivatott pedagógusok mellett nagy szerepe van a kortárs közösség, az idősebb diákok támogatásának. Többen tisztséget vállaltak a Kutató Diákok Országos Szövetségében, hogy – mint fogalmaztak – átadhassák mindazt a tapasztalatot, lelkesítést, amit ők is kaptak az idősebbektől.

A teljes cikk itt olvasható: http://mta.hu/mta_hirei/innodiakok-foruma-az-akademian-a-kivancsisag-hajtoerejerol-a-szellemi-izgalom-pillanatairol-es-a-heureka-elmenyrol-132873/

Megjelent: 2013. 11. 05., mta.hu