Fülöp Mártát az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének tudományos tanácsadóját, a Társadalom és Kulturális Pszichológiai Kutatócsoport vezetőjét és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának egyetemi tanárát megválasztották az International Association for Cross-Cultural Psychology (IACCP) főtitkárává.

A szervezetet 1972-ben alapították, tagjainak száma több mint 800, és a tagok több mint 65 országot képviselnek, Európától az Egyesült Államokig és Ázsiától Dél-Amerikáig.  Célja, hogy olyan szakembereket tömörítsen, akik a kutatásaikat a kultúra és a pszichológia találkozási pontján végzik. Az IACCP tagja a nagy tekintélyű International Union of Psychological Science (IUPsyS) szervezetnek és konferenciáinak egy részét azzal együttműködésben szervezi.

Az International Journal of Cross-Cultural Psychology a szervezet folyóirata.  Az IACCP többféle díjat oszt ki, többek között a Harry and Pola Triandis Doctoral Thesis Award-ot is, amelyre bárhol a világon írt PhD dolgozattal lehet pályázni, amennyiben a dolgozat kulturális összehasonlító pszichológiai kutatást tartalmaz. Fülöp Márta korábban (2008 és 2012 között) a díjat odaítélő nemzetközi bizottság elnöke volt.

Az IACCP leköszönő elnöke Patricia Greenfield (University of California, Los Angeles), aki  többek között elnyerte az American Association for the Advancement of Science Behavioral Science Research  dííját és alapító igazgatója a FPR-University of California, Los Angeles Center for Culture, Brain, and Development-nek.  Az IACCP leköszönő főtitkára Bill Gabrenya  a Florida Institute of Technology  (USA) szociálpszichológus professzora.  A Fülöp Mártával egyidőben hivatalba lépő új elnök Prof. Fons van de Vijver a Tilburg University (Hollandia) professzora.  Mindketten 2016 júliusában, az IACCP Nagoyaban, Japánban rendezett konferenciáján kezdik meg munkájukat.

Fülöp Márta megválasztásához gratulálunk, munkájához sok sikert kívánunk!