Több, az energiahatékonyság növeléséhez hozzájáruló anyagtudományi kutatás eredményét ismerhették meg annak az előadásnak a résztvevői, amelyet a Japán és a visegrádi (V4) országok közötti együttműködés erősítése jegyében szervezett programsorozat utolsó rendezvényeként tartottak a Magyar Tudományos Akadémián. Teruo Kishi, a japán kormány tudományos és technológiai ügynökségének programigazgatója hazája anyagtudományi kutatási terveiről is átfogó tájékoztatást adott.

Bársony István, az MTA levelező tagja, az MTA TTK Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet (MFA) igazgatója a Japán és a V4-ek közötti együttműködés terén a nanotechnológiai K+F együttműködési lehetőségeket emelte ki. Előadásában részletesen bemutatta a magyar anyagtudományi kutatások lehetőségeit, hangsúlyozva szerepüket az ország intelligens szakosodási stratégiájában és az innováció előmozdításában.

Megjelent: MTA Hírei; 2014. november 25.

Teljes hír itt olvasható: http://mta.hu/mta_hirei/anyagtudomanyi-kutatasok-beszamolo-a-japan-modellrol-az-akademian-135484/