A feltörekvő tudósnemzedék hat ígéretes képviselője mutatkozott be az Akadémián

A kutatók legifjabb nemzedékéhez tartozó, középiskolás, illetve egyetemi tanulmányai elején járó, de immár komoly tudományos tapasztalatokat felmutató hat fiatal beszélt terveiről, célkitűzéseiről, motivációjáról, a kutatói lét iránti elhivatottsága gyökereiről az MTA Székházában tartott InnoDiákok Fórumán. A Magyar Tudomány Ünnepe keretében tartott rendezvény új megközelítésben irányítja a figyelmet a tehetséggondozásra.

Teljes hír itt olvasható: http://mta.hu/mta_hirei/a-feltorekvo-tudosnemzedek-hat-igeretes-kepviseloje-mutatkozott-be-az-akademian-135490/

Megjelent: MTA hírek, 2014.november 26.


A jövő kutatói, feltalálói kapnak bemutatkozási lehetőséget a Magyar Tudományos Akadémián szerdán az InnoDiákok Fórumán, amelyen a diákok mentoraik közreműködésével számolnak be első tudományos eredményeikről, az MTA kutatóintézeteiben szerzett tapasztalataikról.

B. Kiss Bálint, a várpalotai Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola 17 éves diákja az elektronika szerelmese. A tanulást, a kísérletezést segítő mikroprocesszoros eszközével első díjat nyert 2014-ben az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen. Az apaBoard 10×10 centiméteres nyomtatott áramkörre épülő eszköz lényege, hogy különösebb előképzettség nélkül lehetővé teszi egyszerű robotok megalkotását, a tudás szinte észrevétlen megszerzését. Mentora Kertész Krisztián, az MTA Természettudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének kutatója.

Megjelent: hirado.hu; 2014. november 24.
Teljes hír itt olvasható:  http://www.hirado.hu/2014/11/24/a-jovo-kutatoi-mutatkoznak-be-az-akademian/

További megjelenések:

Otthont leltek az ifjak az Akadémián,  Magyar Hírlap; 2014.11.25.