A 21. századi igényeknek megfelelő, hatékonyabban üzemeltethető, a humán tudományterületek együttműködését erősítő, inspiráló kutatási környezetet kínál majd az ott dolgozóknak az MTA új épületegyüttese.

Természettudományi Kutatóközpont világszínvonalú új épületéhez hasonlóan kiemelt kormányzati beruházásként megvalósuló, mintegy 19 000 m2 hasznos alapterületű Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kutatóház a IX. kerületben, a Vaskapu utca 41. és a Tóth Kálmán utca 4. szám alatt található területen épül.

Az infrastruktúra-fejlesztési program első jelentős beruházása a tavaly ősszel felavatott, a lágymányosi egyetemi campuson megtalálható Természettudományi Kutatóközpont felépítése volt.

Az épületet tervezésénél és kivitelezésénél az MTA Természettudományi Kutatóközpontnál már bevált, energiatakarékos, világszínvonalú kutatási környezetet biztosító megoldásokat alkalmaznak, így a létesítmény hozzávetőlegesen 30 százalékkal olcsóbban működtethető majd, mint az intézményeknek jelenleg otthont adó, több mint százéves épületek.

 A teljes cikk itt olvasható:

http://www.innoteka.hu/hir/epul_az_uj_mta_bolcseszet_es_tarsadalomtudomanyi_kutatohaz.564.html

Megjelent: innoteka.hu; 2014. október 2.

További hírek:

Épül az új MTA Kutatóház (10.02) orientpress.hu

Épül a MTA új épületegyüttese (10.02) hirado.hu

Épül a MTA új épületegyüttese (10.02) richpoi.com

Építik az MTA új kutatóházát (10.02) inforadio.hu

Új helyen a Duna-kutató (10.02) innoteka.hu