Hegyi Patrícia, a győri Révai Miklós Gimnázium végzős tanulója, a TTK AKI Polimer Kémiai és Fizikai Kutatócsoportjában Dr. Verebélyi Klára és Prof. Iván Béla témavezetésével a Kutató Diákok Mozgalma (KUTDIÁK) keretében végzett kutatómunkája eredményeit bemutató, Egy biológiailag megújuló ipari termék, a β-pinén hasznosítási lehetősége kationos polimerizációval és polimerjének ozonolízisével című poszterével a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett XVI. Tudományos Poszterversenyen II. Díjat nyert.

Hegyi Patrícia 2022-ben résztvevője volt a Természettudományi Kutatóközpontban középiskolások részére szervezett „AKI Kíváncsi Kémikus” kutatótábornak, amelynek során a polimer kémiával kapcsolatos kutatások felkeltették az érdeklődését. Ezt követően a Kutató Diákok Mozgalma tagjaként csatlakozott a Polimer Kémiai és Fizikai Kutatócsoporthoz, ahol azóta is eredeti kutatásokat folytat a poszterén bemutatott témában.

A TTK támogatásával a kutatótábort követő nyári időszakban sikerült részére kollégiumi elhelyezést biztosítani, és ezalatt folyamatos munkával laboratóriumi kísérleteket végzett Dr. Verebélyi Klára tudományos munkatárs közvetlen gyakorlati irányítása mellett. Az elmúlt tanév során pedig középiskolája vezetőinek engedélyével hetente egy napot töltött kísérleti munkával a TTK-ban, melyhez lakóhelyéről, Csornáról utazott oda-vissza heti rendszerességgel.

Kutatómunkája máris igen ígéretes új eredményekhez vezetett mind a β-pinén polimerizációja, mind pedig az általa előállított polimer ozonolízissel történő kémiai módosítása terén.

Tervezi, hogy a következő tanévtől már egyetemi hallgatóként a TTK AKI Polimer Kémiai és Fizikai Kutatócsoportjában tovább folytatja kutatómunkáját ezen a területen.