„Messze látó tudomány” – megkezdődött az MTA egy hónapig tartó rendezvénysorozata, a Magyar Tudomány Ünnepe

A nyitóünnepségen tudományos elismeréseket is átadtak. A Richter Gedeon Nyrt. és a Magyar Tudományos Akadémia által alapított Bruckner Győző-díjat Hajós György, a kémiai tudományok doktora, az MTA Természettudományi Kutatóközpont professor emeritusa kapta. Az Akadémiai Szabadalmi Nívódíjat Fried Miklósnak, az MTA doktorának, az MTA Természettudományi Kutatóközpont osztályvezetőjének adományozta.

Teljes hír itt olvasható: http://mta.hu/mta_hirei/messze-lato-tudomany-megkezdodott-az-mta-egy-honapig-tarto-rendezvenysorozata-a-magyar-tudomany-unnepe-135294/

Megjelent: MTA hírei; 2014. november 3.


Kimagasló kutatói teljesítményeket díjaztak a Magyar Tudomány Ünnepének hétfői nyitórendezvényén Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia székházában.

Hajós György, a kémiai tudomány doktora, az MTA Természettudományi Kutatóközpont professor emeritusa kapta a Richter Gedeon Nyrt. és a Magyar Tudományos Akadémia által alapított Bruckner Győző-díjat.

Az iparjogvédelmi tudatossággal gondozott és a nemzetközi megmérettetés próbáját is kiálló kutatási eredményeket létrehozó alkotók munkáját elismerő Akadémiai Szabadalmi Nívódíjat Fried Miklós, az MTA doktora, az MTA Természettudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézete Fotonikai Kutatócsoportjának osztályvezetője kapta.

A teljes hír itt olvasható: http://mno.hu/tudomany/kiemelkedo-kutatoi-teljesitmenyeket-dijaztak-1256514

Megjelent: mno.hu; 2014. november 3.