Az egészséges kognitív öregedést vizsgáló kutatásra keresünk 55 és 75 év közötti önkéntes résztvevőket a Természettudományi Kutatóközpont Agyi Képalkotó Központjába.

A kutatás többalkalmas, MR-vizsgálatot, emlékezeti teszteket, kérdőíveket, ambuláns szakorvosi neurológiai vizsgálatot, vérvételt, valamint alvásvizsgálatot (kérdőívekkel és hordozható mobil elektroenkefalográffal) foglal magában. A kutatásról további információ a www.demenciaplatform.hu weboldalon található.

Először egy konzultációs alkalomra várjuk a jelentkezőket, mely során agyi MRI-vizsgálatot végzünk, ezen kívül pedig ismertetjük a kutatás menetét és a kutatás további alkalmain való részvételi lehetőséget. A részvételt telefonos interjú fogja megelőzni, mely során a Kutatóközpont munkatársa fogja Önnel egyeztetni a kutatás menetét, a vizsgálati időpontokat és a részvétel feltételeit. Olyan jelentkezőket várunk, akikkel lehetséges az e-mailben történő kapcsolattartás. Jelentkezését az mri.akk@ttk.hu e- mail címen várjuk.

Amennyiben az alábbiak bármelyike fennáll Önnél, ne jelentkezzen a kutatásba:

  • Bármilyen olyan látási zavara van, amely szemüveggel vagy kontaktlencsével nem korrigálható (pl. makuladegeneráció, szürkehályog, +-6 dioptriánál erősebb lencse) vagy problémája van a színek felismerésével, megkülönböztetésével
  • Szervezetében mágnesezhető fém implantátum (pacemaker, műbillentyű, érclip stb.) van
  • Rosszullét fogja el sötét, szűk helyeken (klausztrofóbia)
  • Nem bír ki mozdulatlanul egy óra háton fekvést
  • Neurológiai/pszichiátriai panaszokkal kivizsgálták és kezelik, vagy kezelték korábban
  • Kezeletlen vérnyomásproblémája vagy kezeletlen cukorbetegsége van
  • Észleli magán a Covid-19 betegség bármely tünetét (pl. légszomj, nehézlégzés, láz, köhögés)

Jelentkezését az mri.akk@ttk.hu e-mail címen várjuk. Kutatásunkról további információt a www.demenciaplatform.hu weboldalon találhat.