Magyarország csak a minőségi tudással lehet Európában versenyképes – hangsúlyozta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár 2014. február elsején Hódmezővásárhelyen.

A politikus a Németh László Gimnázium, Általános Iskola uniós támogatással kialakított Gyulai József természettudományos műhelyének átadó ünnepségén kiemelte: a kormány intézkedéseivel arra biztatja a diákokat, hogy közülük egyre többen válasszák a műszaki és természettudományos képzést.

Gyulai József (MTA TTK MFA) fizikus akadémikus, a természettudományos műhely névadója, Hódmezővásárhely díszpolgára avatóbeszédében kifejtette, a 20. században elmosódtak a határok a fizika és a kémia között. A 21. század várhatóan e határok feloldódását hozza a fizika, a kémia, az informatika és a biológia között. A diákoknak azonban el kell sajátítaniuk e tantárgyak és a hozzájuk kapcsolódó gondolkodás alapjait.

 Forrás: MHO/MTI

Megjelent: 2014. február 1.

Teljes hír itt olvasható: http://magyarhirlap.hu/lazar-minosegi-tudas-kell

További információk: promenad.hu,  http://promenad.hu/cikk/megnyitja-kapuit-a-gyulai-jozsef-termeszettudomanyos-muhely-138835

Gyulai József akadémikus gondolatai

„Azt hittem, hogy amikor egy egyoldalas ajánlást kértek (pdf), az valahol a laborban lesz olvasható – kiderült, hogy a diákok munkafüzetének nyitóoldalán szerepel… Hogy elolvassák-e? talán.”