Atomi rétegleválasztás, nanomintázott vékonyrétegek, szénerősítésű kerámiakompozitok – ízelítőül néhány téma az MTA Természettudományi Kutatóközpont hetedik alkalommal meghirdetetett nagy sikerű nyári iskolájából, amelyre magyarországi középiskolai tanulókat várnak. Olyan diákok jelentkezésére számítanak, akik érdeklődnek a természettudományok iránt. A jelentkezők közül kiválasztott középiskolások bekapcsolódhatnak az intézetekben folyó nemzetközi színvonalú kutatásokba.

MFA Nyári Iskola (2014. június 23-27.)

Az MTA Természettudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet (MTA TTK MFA) tudományos kutatótáborába olyan fiatalok jelentkezését várják, akik idén még nem fejezték be középiskolai tanulmányaikat, és érdeklődnek a természettudományok iránt. A nyári táborba felvételt nyert diákoknak a tudományos táborozás ingyenes. Jelentkezni e-mailben lehet (nyariiskola@mfa.kfki.hu), legkésőbb 2014. június 2., 24.00 óráig. További információk a táborról és a jelentkezésről ide kattintva olvashatók.

„AKI Kíváncsi Kémikus” kutatótábor (2014. június 29. – július 5.)

Az MTA TTK Anyag- és Környezetkémiai Intézet idén hatodik alkalommal rendezi meg kutatótáborát. A résztvevők egy héten keresztül dolgozhatnak különböző modern kutatási témákon az MTA Természettudományi Kutatóközpont új laboratóriumaiban. A kémia iránt érdeklődő 10. és 11. osztályos középiskolások pályamunkával jelentkezhetnek a táborba. A pályázással kapcsolatos részletek és a korábbi táborok anyagai ide kattintva olvashatók.

A teljes hír itt olvasható:  http://mta.hu/mta_hirei/nyari-kutatotaborok-kozepiskolasoknak-az-mta-ttk-ban-134298/

Megjelent: MTA hírei, 2014. május 21.