Az MTA Természettudományi Kutatóközpontjának két intézete idén is megszervezi hagyományos kutatótáborait középiskolás fiataloknak. A táborok egymást követő hetekben lesznek, így az élelmesebb diákok akár mindkettőre jelentkezhetnek! Időben közelebb az MFA (Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet) „MFA Nyári Iskola Középiskolásoknak” nevű tábora esik: 2013. június 24-28 (Csillebérc), majd a rákövetkező héten az AKI (Anyag- és Környezetkémiai Intézet) „AKI Kíváncsi Kémikus” kutatótábora jön: 2013. június 30 – július 6 (Budapest). A részvétel mindkét táborban ingyenes (vagyis az utazási, étkezési, szállás és kutatási költségeket az intézetek mind magukra vállalják) a jelentkezők pályázatai alapján felvett fiataloknak.

Jelentkezőket az egész Kárpát-medencéből (tehát a határainkon túlról is) várnak. Saját munkájukat az ifjú kutatók az igazi kutatókkal együtt, mentori segítség és irányítás mellett végezhetik, a munkaidőn túl pedig számos kulturális és sport program is várja őket.

A felkészüléshez tananyagot is adnak az intézetek, amely hozzáférhető a táborok honlapjain, számos fontos további információval együtt:

http://alag3.mfa.kfki.hu/mfa/nyariiskola/

http://www.ttk.hun-ren.hu/intezetek/anyag-es-kornyezetkemiai-intezet/nyari-kutatotabor-2/

Szervezők:
Daróczi Csaba Sándor (MFA), E-mail: daroczi.csaba.sandor@ttk.mta.hu
Lendvayné Győrik Gabriella (AKI), E-mail: gyorik.gabriella@ttk.mta.hu