Pályázat címe:

Nemzeti Gyógyszerkutatási és Fejlesztési Laboratórium (PharmaLab)

Projektazonosító:

RRF-2.3.1-21-2022-00015

Pályázati felhívás:

RRF-2.3.1-21 Nemzeti Laboratórium létrehozása, komplex fejlesztése

A projekt időtartama:

2022.03.01 – 2026.02.28.

Konzorciumvezető: Természettudományi Kutatóközpont

Konzorcium tagjai:

Szegedi Biológiai Kutatóközpont

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Eötvös Loránd Tudományegyetem

Kísérleti és Orvostudományi Kutatóintézet

Pécsi Tudományegyetem

A projekt támogatási intenzitása: 100%

Szerződött támogatás összege: 5 450 000 000,- Ft

Tartalmi összefoglaló:

A Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében meghirdetett, RRF-2.3.1-21 számú „Nemzeti Laboratóriumok létrehozása, komplex fejlesztése” felhívás célként nevesíti a Nemzeti Laboratórium létrehozását és komplex fejlesztését.

A Nemzeti Gyógyszerkutatási és Fejlesztés Laboratórium egy négy pillérből álló kutatási portfólióra építve tervezi működését. Ezek a területek tükrözik a Magyarországon, illetve a fejlett világban széles populációt érintő indikációkat.

A megvalósítás eredményeképpen a négy pillérből álló program a molekuláris onkológia, a neurofarmakológia, a biotechnológia és a gyógyszerfejlesztési technológia területén válaszol a 21. század gyógyszerkutatási és fejlesztési trendjeire, követelményekre és a társadalom részéről jelentkező fokozott igényekre.

A projekt konzorciumi formában valósul meg, ahol a konzorciumvezető a Természettudományi Kutatóközpont, és a konzorcium tagok: a Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Kísérleti és Orvostudományi Kutatóintézet, Pécsi Tudományegyetem.

Az RRF-2.3.1-21-2002-00015 azonosítószámú, „Nemzeti Gyógyszerkutatási és Fejlesztési Laboratórium (PharmaLab)” elnevezésű projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében, 5 450 000 000,- HUF vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Projektvezető:

Keserű György Miklós

EREDMÉNYEK

Előkészítés alatt

Főbb tudományos eredmények

Előkészítés alatt

Publikációk

Előkészítés alatt