Az MTA Lendület programjának nyertesei két napon keresztül rövid, közérthető és szemléletes előadásokban mutatták be elért eredményeiket, kutatásaik távlati jelentőségét és társadalmi hasznát. A hétfőn kezdődött és szerdán folytatódott sajtónyilvános eredménybeszámoló, a Lendület Napok keretében elhangzott hatvankét összefoglaló áttekintést adott a program egészének sikereiről.

Mire képesek a Lendület program nyerteseiként a legkiválóbb ifjú tudósok itthon? Milyen tudományos felfedezések születtek kutatásaik során, és miként hasznosulhatnak ezek a jövőben? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphattak mindazok, akik részt vettek a Magyar Tudományos Akadémia Lendület programjának hétfőn az MTA Székházában tartott hagyományos eredménybeszámolóján.

A két nap eredményeit összegezve Pálinkás József rámutatott, hogy az elhangzott beszámolók tanúsága szerint teljesült a Lendület program célkitűzése – a világ élvonalába tartozó kutatások valósulnak meg az MTA kutatóhelyein és a hazai egyetemeken, strukturális változásokat eredményezve a magyar tudományban.

 A TTK Lendületes kutatócsoportok eredménybeszámolói itt olvashatóak. .